25 July 2017
0 Comments

Η Καλύτερη Επιλογή

Ροντ και Τοντ. Έτσι έλεγαν τα δύο τυχερά παιδιά που επιλέχθηκαν να πάνε να συναντήσουν τον Άγιο Βασίλη στο Βόρειο Πόλο. Ένα μαγικό έλκυθρο έφτασε εκείνη τη μέρα στα σπίτια τους για να τους πάρει, όπου πέταξαν βόρεια, χορεύοντας μέσα από τα σύννεφα, καθώς ακούγονταν υπέροχες χριστουγεννιάτικες μελωδίες. Κάθετι που συναντούσαν στο δρόμο τους φαινόταν καταπληκτικά υπέροχο, και ξεπερνούσε κάθε φαντασία. Με αγωνία περίμεναν να αντικρύσουν τον Άγιο Βασίλη, που τόσα χρόνια τους πήγαινε δώρα κάθε Χριστούγεννα.

Όταν επιτέλους έφτασε η στιγμή, μπήκαν μέσα σε μία μεγάλη αίθουσα μένοντας μόνοι. Η αίθουσα ήταν άδεια, μόνο ένα μεγάλο γραφείο βρισκόταν δεξιά στο πίσω μέρος και μία μεγάλη καρέκλα δίπλα του. Τότε εμφανίστηκαν τρία ξωτικά λέγοντας:
«Ο Άγιος Βασίλης είναι απασχολημένος. Θα τον δείτε για πάρα πολύ λίγο και φροντίστε να το αξιοποιήσετε αυτό όσο μπορείτε.» Ο Ροντ και ο Τοντ περίμεναν για αρκετή ώρα. Μέσα στην ησυχία, προσπαθούσαν να σκεφτούν τι θα έλεγαν. Ξέχασαν όμως τα πάντα μόλις η αίθουσα γέμισε φώτα και χρώματα. Ο Άγιος Βασίλης εμφανίστηκε καθισμένος στη μεγάλη καρέκλα και το γραφείο γέμισε με όλα τα παιχνίδια που ήθελαν πάντα τα δύο αγόρια. Φανταστικό! Ο Τοντ έτρεξε αμέσως να αγκαλιάσει τον Άγιο Βασίλη, ενώ ο Ρόντ πήγε κατευθείαν στο ποδήλατο που παντα ονειρευόταν. Ο Άγιος Βασίλης έμεινε κοντά τους για μερικά δευτερόλεπτα, τόσο όσο να προλάβει ο Τοντ να του πει «Ευχαριστώ» και να νιώσει σαν το πιο ευτυχισμένο παιδί στον κόσμο. Μετά εξαφανίστηκε προτού ο Ροντ τον κοιτάξει καν. Ο Ροντ ένιωσε ότι έχασε τη μεγάλη του ευκαιρία να δει τον Άγιο Βασίλη αφού ενδιαφέρθηκε πρώτα για τα παιχνίδια. Έκλαψε και παραπονέθηκε, απαιτώντας να επιστρέψει ο Άγιος Βασίλης, αλλά μετά από λίγο τα παιδιά επέστρεψαν στα σπίτια τους. Από εκείνη τη μέρα, κάθε φορά που ο Ροντ έβλεπε ένα παιχνίδι, ένιωθε τη χαρά του δώρου, αλλά κοιτούσε τριγύρω για να δει τι άλλο σημαντικό έχανε. Με αυτόν τον τρόπο είδε τα λυπημένα μάτια των φτωχών παιδιών που το μεγαλύτερο δώρο τους μπορούσε να είναι ακόμη και ένα κομματάκι ψωμί και των μοναχών ανθρώπων που για χρόνια δεν είχαν κανέναν να τους αγκαλιάσει και να τους πει «σ’αγαπω». Και σε αντίθεση με ό,τι συνέβη στο Βόρειο Πόλο, που δεν ήξερε τι να διαλέξει, ο Ροντ έμαθε να επιλέγει σωστά, βοηθώντας εκείνους που δεν είχαν τίποτα, δίνοντας αγάπη σε όσους την είχαν ανάγκη, και χαρίζοντας χαμόγελα στους λυπημένους. Πέρασε καιρός και ο Ροντ κατάφερε να κάνει την πόλη του πιο χαρούμενη και όλοι να τον αγαπούν για την καλοσύνη του.
Και τότε, τη νύχτα των επόμενων Χριστουγέννων, ενώ ο Ροντ κοιμόταν, ένιωσε κάτι να του γαργαλάει το πόδι. Άνοιξε τα μάτια του και είδε τη μακριά άσπρη γενειάδα, τη μαλακή κόκκινη φορεσιά…και μια μεγάλη ζεστή αγκαλιά να τον τυλίγει. ‘Ηταν μαζί του, ο Άγιος Βασίλης, μαζί του για λίγο, όταν ο Ροντ μίλησε, με σιγανή φωνή, γεμάτη δάκρια:
«Συγχώρησέ με. Δεν ήξερα πώς να διαλέξω το σημαντικότερο πράγμα».
Τότε ο Άγιος Βασίλης χαμογέλασε και είπε:
«Ξέχασέ το. Απόψε ήμουν εγώ αυτός που έπρεπε να διαλέξει και διάλεξα να περάσω λίγο χρόνο με το καλύτερο παιδί στον κόσμο, πριν σου αφήσω το μεγαλύτερο δώρο που κέρδισες για τον εαυτό σου. Σε Ευχαριστώ!»
Το επόμενο πρωί κανένα δώρο δεν υπήρχε κάτω από το Χριστουγεννιάτικο δέντρο. Έκεινα τα Χριστούγεννα, το δώρο ήταν τόσο μεγάλο που δε χωρούσε να περάσει από την καμινάδα. Το μόνο μέρος στο οποίο χωρούσε ήταν η καρδιά του Ροντ.

πηγή: Μαθαίνω με παραμύθια

0 Comments

LEAVE A COMMENT